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FYI Website Request 

Attn: Mr Wilson 

via email: 

fyi-request-6947-8df735d1@requests.fyi.org.nz 

 

File: 311/04-001 

Ref: JM 

 

6 December 2017 

Dear Mr Wilson 

RE: OFFICIAL INFORMATION REQUEST FOR WATER SUPPLY INFORMATION 

I am writing to acknowledge receipt of your official information request dated 6 December 2017 for Water Supply 

information. 

We received your request on 6 December 2017. We will endeavour to respond to your request as soon as possible and 

in any event no later than 25 January 2018, being 20 working days after the day your request was received. If we are 

unable to respond to your request by then, we will notify you of an extension of that timeframe. 

Your request is being handled by the Legal Services Division. If you have any queries, please feel free to contact the 

Legal Services Division on 04 527 2169. If any additional factors come to light which are relevant to your request, 

please do not hesitate to contact us so that these can be taken into account.  

To keep the Mayor and Councillors informed, a brief summary of your request will be published as part of the regular 

Audit Risk and Finance Committee Agenda. 

For your information, the days in the period commencing with 25 December in any year and ending 

with 15 January in the following year are not working days for the purposes of the Local Government 

Official Information and Meetings Act 1987. Therefore, if your request is received shortly before, or 

during this period it is possible that a longer period than normal will elapse before you receive your 

response. 

Andrea Hilton, City Solicitor, is overseeing your enquiry. 

Yours sincerely 

 
Jacqui McKelvey 

Administration Officer 

Corporate Services 

mailto:xxxxx@xxxx.xxxx.xx


13 Decisions on requests 

Legislation:  Local Government Official Information and Meetings Act 1987 

(1) Subject to this Act, the local authority to which a request is made in accordance with section 10 of 

this Act, or is transferred in accordance with section 12 of this Act or section 14 of the Official 

Information Act 1982, shall, as soon as reasonably practicable, and in no case later than 20 working 

days after the day on which the request is received by that local authority,— 

(a) Decide whether the request is to be granted and, if it is to be granted, in what manner and 

for what charge (if any); and 

(b) Give or post to the person who made the request notice of the decision on the request. 

[(1A) Subject to section 23 of this Act, every local authority (including a local authority whose activities are 

funded in whole or in part by another person) may charge for the supply of official information under 

this Act.] 

(2) Any charge for the supply of official information under this Act shall not exceed the prescribed 

amount. 

(3) Where no such amount is prescribed, any charge fixed shall be reasonable, and regard may be had to 

the cost of the labour and materials involved in making the information available and to any costs 

incurred pursuant to a request of the applicant to make the information available urgently. 

(4) The local authority may require that the whole or part of any charge be paid in advance. 

(5) Where a request in accordance with section 10 of this Act is made or transferred to a local authority, 

the decision on that request shall be made by the [chief executive] of that local authority or an officer 

or employee of that local authority authorised by that [chief executive] unless that request is 

transferred in accordance with section 12 of this Act to another local authority or to a Department, 

Minister of the Crown, or organisation. 

(6) Nothing in subsection (5) of this section prevents the [chief executive] of a local authority or any 

officer or employee of a local authority from consulting a local authority or any other person in 

relation to the decision that the [chief executive] or officer or employee proposes to make on any 

request made to the local authority in accordance with section 10 of this Act or transferred to the 

local authority in accordance with section 12 of this Act or section 14 of the Official Information Act 

1982. 

[(7) If a request (the original request) is amended or clarified after the date on which it is received, the 

local authority that receives the request may treat the amended or clarified request as a new request 

that, for the purposes of subsection (1), replaces the original request.] 

[(8) However, subsection (7) does not apply if—  

(a) the original request is amended or clarified because the local authority sought an 

amendment to, or a clarification of, the request; and 

(b) the local authority did not seek that amendment or clarification within 7 working days after 

receiving the original request.] 

 

 


